Övriga tjänster

Trädplockning

När ett träd ska tas ned är det nästan alltid dess placering som avgör vilken fällningsmetod som ska användas. Om kapningen sker ute i skogen kan man kanske fälla trädet i hela sin längd, medan träd inne i bebyggda områden kräver andra metoder. Om man vill undvika att grenar faller på hus, bilar och andra ömtåliga föremål är trädplockning ett säkert alternativ. Vi hjälper dig att hitta prisvärd trädplockning, oavsett storlek och placering av trädet.

Så fungerar det

När trädplockning ska ske krävs det stora maskiner. En lång kran monteras på en lastbil, som parkeras på lämplig plats, så att kranen kommer åt trädet utan att riskera säkerheten hos människor eller andras egendom. På kranen sitter en gripsåg, en kombination mellan gripklo och såg. Denna används sedan för att gripa tag i delar av trädet, såga av dem och lyfta ned dem i en container. På så vis kan träddelarna inte falla ned och utgöra fara för någon, vilket gör trädplockning till ett bra alternativ för fällning av träd inne i stadskärnor och nära hus.

Trädplockning pris

Eftersom träddelarna placeras i en container är de redo för bortforsling, en tjänst som trädplockningsföretagen ofta erbjuder är trädplockning det mest kostnadseffektiva valet av trädfällning. Be gärna om offert från flera olika företag som erbjuder trädplockning – pris kan variera beroende på var du bor och hur trädet ser ut.

Transport och bortforsling

Få saker ser så tråkiga ut som ett fallet träd. Oavsett om det är medvetet nedkapat eller har fallit offer för höststormarna måste ett liggande träd flyttas på, så att det inte ligger i vägen för trafik, fotgängare eller trädgårdsarbete. Bäst är att ta kontakt med en firma som erbjuder bortforsling av träd och transport av trädavfall, så slipper man själv hyra motorsåg och container.

Beroende på hur trädet har fällts behövs lite olika tjänster. Somliga träd kapas bit för bit för att sedan läggas i en container, och då behöver bitarna bara transporteras bort. Andra träd ligger på marken i sin fulla längd och behöver först kapas upp, för att sedan kunna omvandlas till exempelvis biogas. Om du själv använder eller säljer ved kan firmorna ofta erbjuda sig att kapa upp materialet i lagom stora bitar för att du ska kunna hantera dem.

Att transportera ett träd kräver mycket tid och energi. Det är ofta värt pengarna att anställa någon som har erfarenhet och så snabbt som möjligt kan forsla bort trädet från din tomt. Vi hjälper dig att hitta bra bortforsling av träd. För en mer exakt prisbild kan du ta kontakt med en firma och be om en offert, men transport av träd och trädgårdsavfall erbjuds ofta till mycket förmånliga priser, eller som tilläggstjänst när du beställer trädfällning.